طريقه عجينه البيتزا:
1كيلودقيق
5جرام ملح "معلقه صغيره ملح"
10 جرام سكر"2معلقه صغيره سكر"
10 جرام خميره فوريه
2بيضه
فنجان صغير زيت
فنجان صغير زبده
فنجان صغير لبن
طريقه التحضير:
يضاف السكر الى الخميره وقليل من الماء البارد فى اناء مغلق ويترك لمده 15 دقيقه
بعد ذلك تضاف السوائل"الزيت _الزبده_ اللبن" ويضاف الملح و الدقيق ويضرب بالمضرب السلك جيدا ثم يقلب باليد ويترك فى اناء مغلق لمده ساعه او ساعتين
تجهزى الصوانى وتدهنيها بقليل من الزيت وتفرد العجينه فى الصوانى
مكونات صوص البيتزا:
ثوم مفروم_فلفل رومى مبشور_جزر مبشور_صلصه_زعتر ناعم_ملح_قليل من الزيت
يوضع الثوم المفروم فى طاسه على النارثم ضيفى قليل من الخل ثم يضاف باقى المكونات ويترك حتى يغلى
:star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star:
يفرد الصوص على العجينه فى الصنيه ويضاف نصف كميه الجبنه الموتزريلا ويوضع الحشو المطلوب ثم يضاف باقى كميه الجينه ويرش الزعتر الناعم
وياريت تعجبكم
ومستنيه ردكم